Kohtaamisia 26

Itsensä kohtaaminen, osa 1.

Olen keksinyt toimivan dieetin. Hanki tauti. Nykyisin hyvin helppoa ja tämä vallitseva toimii erittäin hyvin. Dieetti sopii erityisen hyvin ihmisille, joiden tekee aina mieli kaikkea, kun ei täsmälleen tiedä, mitä tekee mieli ja jos tietää, niin sitä sitten syödään kaksin käsin. Dieetin eli taudin alkuvaiheessa, vielä kun jaksat liikkua, vaeltele kaupassa ja yritä keksiä, mitä tekisi mieli. Se on vaikeaa, koska yleensä keksimisen ongelmaa ei ole. Mutta selätä tilanne ostamalla varmoja, kuten juustoa, banaania, irtokarkkeja, jotain itämaista tulista, suklaata, kermavaahtoa, kermajugurttia.

Seuraa ratkaiseva vaihe. On eritääin tärkeää osata ajoittaa tämä oikein. Taudin eli dieetin siinä vaiheessa, kun kurkku on niin kipeä, ettei pysty nielemään, syö se tulinen kanakeitto. Oksenna, koska se maistuu kummalliselle. Ole tarkkana. Kummallisuus pitää ottaa huomioon. Seuraavaksi syö banaani, koska tautilaisen eli dieettiläisen pitää kuitenkin jotain syödä. Huomaa, miten sen rakenne suussa on outo ja se ei maistu millekään, paitsi ehkä vähän oudolle. Ota sitten juustoa siivu. Sama tunne, ei maistu miltään mutta tuntuu iljettävältä. Toista tämä kaikkien niiden ruokien kohdalla, joita olet aina kaksin käsin hotkinut (joita toivottavasti ensivaiheessa jaksoit kaupasta kantaa eli kiinnitä ensivaiheeseen myös huomiota). Tunnustele erityisesti, miten inhalta rasvaiset ainekset suussa tuntuvat, kuin etanaa ja iilimatoa nielisi.

Kas näin olet hankkinut loppuiäksi kammon suklaata, juustoa, banaania, irtokarkkeja, kermajugurttia, kermavaahtoa ja tulista ruokaa kohtaan.

Mutta älä vaaranna pekonia ja toffeeta. Nyt ei ole se hetki, kun vaarannetaan se tärkein: lohturuuat. Tunne siis itsesi.

5 responses

 1. A-L

  Olen vuosia muistuttanut ihmisiä siitä, että kun olen dementoitunut, olen kevyt (ja koukistunut). Kaiken maailman laihikset kokeilleena luulen, etten tätä mainitsemaasi ota käyttöön, jos Luoja suo valita.
  Hirtehistä, joskus se auttaa!

  25/02/2016 11:58

  • mea

   Tiedän pari vieläkin parempaa dieettiä:

   1) Hanki ronskit annokset sydänsuruja. Mikään ei maistu. Laihdut.
   2) Hanki syöpä, suret, laihdut. Bonus: sytostaattihoidoissa kaikki maistuu pa*kalta, et syö mitään, laihdut lisää.

   Dementiassa on muuten puolensa. Ei muista syödä, laihtuu ja hoitohenkilökunnan on kevyt kannella.

   Kaikessa on puolensa. Huonot ja vielä huonommat.

   25/02/2016 13:44

   • Nii-in

    Elinikäiseen lopputulokseen pääsee myös hankkimalla haavaisen paksusuolen. Ei juuri tarvitse miettiä mitä syö kun mikään ei pysy sisällä kuitenkaan. Huonoja puoliakin toki on.

    13/07/2016 09:21

 2. Pasi

  Olet(ko)han kunnossa? Olen seurannut ainakin 2004:stä asti ja vähän huolestunut.

  02/07/2016 10:07

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s