Kohtaamisia 17

Pera tanssittaa arvonsa tuntevan kuninkaan ottein turkiskauluksellista naista. Poski painaa poskea, yli pienen parketiksi muunnetun käytävän liukuu Peran läskipohjakenkä vaihtoaskelin ja kolmen neliön muovilattia on ahdas tunnelmasta. Lähiön karaokekuningatar tanssii ystävättärensä kanssa, vatkaa lannetta ja heittää katseita ahnaisiin miesrivistöihin. Pipojen ja lippalakkien alta vastataan haasteeseen. Yksin tanssii vajaahammasrivistä hymyä säteilevä nainen kaljatuoppi kädessä. Ripa laulaa rakkaudesta ja Pera toistaa sanoja naisensa korvaan. Anitan poikaystävä sammuu pöytään ja poke taluttaa miehen ystävällisen päättäväisesti pihalle. Anita ei jää suremaan vaan silittää jo toisen miehen reittä.

Alpo tanssii yksin. Alpolla on musta nahkatakki, musta baskeri ja pitkä harmaa parta. Ikää on 82. On Alpon syntymäpäivä. Alpo laulaa vanhan merimiehen muistelmista. Yleisö rakastaa kaikkia mutta erityisesti Alpoa. Alpo hakee lisää kaljaa ja tanssii taas, kun Kake laulaa naakoista ja variksista Tampereen yllä. Vanha nainen pelaa jassoa. Violetit housut, turkoosi-puna-keltainen virkattu pusero, punainen huivi ja musta huopahattu kertovat värikkäästä ja muista piittaamattomasta elämästä. Ehkä vähän myös köyhyydestä. Tai vain välittämättömyydestä. Se aika on mennyt, jolloin asioilla oli väliä. Nainen halaa Alpoa.

Ripa laulaa äideistä parhaimmasta. Anita nojaa Ripan selkää vasten. Ripa laulaa kuin äidilleen. Pera vaihtaa naista tanssiin ja suutelee kaikkia intohimoisesti. Kuningattarella on napapaita ja lantiofarkut, käheä ääni ja kutsu katseessaan. Lanne vatkaa kutsua, jota kukaan ei jaksa ottaa vastaan.

Tänään ei ajatella Peran työttömyyttä eikä Ripan avioeroa. Tänään Anita unohtaa hetkeksi surun ja lamaannuksen, jonka huumeisiin menehtynyt poika häneen jätti. Tänään ei murehdita sitäkään, kun Alpon vaimo kuoli syöpään ja Alpo joi surunsa puuduksiin. Nyt ei mietitä sitä, että Kaken vaimo lähti toisen miehen matkaan. Tänä iltana maailma on miesten. Tänä iltana naiset ovat taas nuoria.

Tänä iltana lähiön yössä kaikki ovat onnellisia ja siksi kauniita.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s