Kohtaamisia 8

Nainen vetää vaaleat nupukin väriset piikkikärkiset saapikkaat jalkaansa, ojentaa nilkkaansa, kymmensenttinen stilettikorko sojottaa miestä kohden. ”Nää olis ihanat”, nainen huokaisee, kallistaa päätään ja hymy leviää kasvoille. Nainen katsoo miestä anovasti. Myyjä katsoo myös miestä, myötäilee asiakasta. ”Ymph”, sanoo mies ja ajattelee, että helvetin kalliit, tolla hinnalla huollattais Nissanin. ”Nää olis just sen vyön väriset”, nainen innostuu, kun mies ei suoraan kielläkään. ”Minkä vyön”, kysyy mies ajatellen tilaisuutensa koittaneen, vöitä saa nyt herranjumala halvemmalla sopivia vanhoihin kenkiinkin. ”No sen, jonka sä toit Kanarialta”, sanoo nainen ja ojentelee nilkkaansa päätä kallistellen.

”Ai sen”, mies muistaa, siitä ei tosiaan paranekaan puhua mitään. Penahan sen vyön taisi ostaa Vantaan tax freestä paluumatkalla ja se maksoi aivan helvetisti. Tai ainakin Pena sanoi niin, itse mies ei muistanut mitään paluumatkasta. Ei itse asiassa koko matkasta ja siksi tuliainenkin jäi hankkimatta. ”Joo, niin sopiikin, mutta missä sä noita pitäsit, eihän noilla voi kävelläkään”, mies yrittää johdatella keskustelun käytännön ongelmiin. ”Voihan”, sanoo nainen ja nousee ottamaan muutaman horjuvan askelen, ”ihan hyvin. Näitä vois pitää teatterissa ja sit siellä sen sun kaverin syntymäpäivillä.” Helvetti, mies ajattelee, eihän Penan synttäreille vaimoja oteta mutta sanoo tyyneyttä ääneensä tavoitellen ”Teatterissa on pimeetä, mitä väliä siellä on, mitkä kengät on ja Penalla pitää kengät riisua eteiseen.”

”Nää olis tosi seksyn näköset”. Nainen katsoo miestä keikistellen, tietää kyllä, mitä narua nykäistä. Mies rykii hämillisenä, vilkaisee nuorta hoikkaa myyjää mitään sanomatta ja ajattelee, että totta, olishan ne, jos vaimo olis kolkyt kiloa pienempi ja saman verran nuorempi. Hetken miehen mieli harhautuu ajattelemaan saappaita myyjän hoikissa säärissä, baaritiskillä, polvi toisen päällä, pieni hame tiukasti pyöreän pepun ympärillä. Mies karistaa ajatuksen mielestään, kun näkee vaimonsa blondatun tupeeratun pallokampauksen alta ylipunaisen suun vääntyvän kireään hymyyn ja puuterin korostamat silmärypyt syvenevät. Mies tietää menettäneensä tämänkin pelin. Jos hän nyt olisi tiukkana, pysyisi makuuhuoneen ovi kiinni ainakin kuukauden. Toisaalta, vaimon suukin pysyisi kiinni. Mies muistaa Penan juhlat ja ajattelee, että saappaiden osto olisi pääsylippu juhliin yksin. Hänhän voisi yllyttää vaimoa lähtemään sinä iltana vaikka tyttöjen kanssa baariin, näyttämään vähän Lissulle ja Tupulle saappaita.

”296 euroa”, sanoo myyjä hymyillen. Mies ojentaa pankkikorttinsa: ”Kreedit”. Hymyilee myyjälle. Vaimo vetää onnellisen näköisenä uudet saappaat jalkaansa, horjahtaa muutaman askeleen. Nyökkää myyjälle ilmeellä, joka yrittää kertoa, että saisit sinäkin rikkaan miehen, jos hiukan laittaisit itseäs.

5 responses

 1. A-L

  Sinulla on silmää nähdä ja ”kättä” kirjoittaa, tulen vastakin kurkkaamaan ajatuksiasi.
  Hyvää v. 2015!

  31/12/2014 18:20

 2. mea

  kiitos, ihanaa, että joku lukee. Ja ymmärtää.

  31/12/2014 23:10

 3. Kirsti

  Novelliaihioita Mea. Aina olen tiennytkin näkijälahjasi.

  08/01/2015 21:39

 4. mea

  Mielikuvittelen mielelläni näkemistäni ihmisistä, kohtaamisista, mitä he ovat ammatiltaan, miten asuvat, onko heillä surua … Jatkan kuvittamista joskus tarinaksi asti. Joskus jotkut kohtaamiset vain lähtevät elämään omaa elämäänsä ja katselen sitä ikään kuin sivusta. Toivottavasti tarinat kasvaisivat joskus novelliksi saakka.

  Kiitos kommentistasi.

  08/01/2015 22:12

 5. Juurikin näin, omituisia ovat nämä nykyajan myyjät, harmittavaista että tämä aika on jo takanapäin..Kivasti kerrottu ”tositarina”:)

  25/01/2015 18:36

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s