Kohtaamisia

Ajelin tuossa Hervannan valtaväylää kotioppäin tukevaa kahdeksaakymppiä seitsemänkympin alueella. Nätisti oikeaa kaistaa niin kuin on autokoulussa opetettu. Yhtäkkiä vasempaan korvaan kiirii omituinen ääni. Se kuulosti vaarin viisheppasen perämoottorin ja roplottavan ruohonleikkurin yhdistelmältä, johon on köytetty satapäinen naakkalauma ja velipojan entisvanhainen pyöränpäristin. Vilkaisin vasemmalle. Mopoautohan se siinä ropsotti vasenta kaistaa ohi. Eipä siinä. Sitähän varten vasemmat kaistat on. Mutta että mopoauto. Eihän ne niin lujaa kulje, ajattelin. Ja minä siinä sitten, että tuommonen ei käy ja vaikka kävisikin, niin pitihän minun näyttää, että kyllä tädinkin auto kulkee. Painoin korkosaappaani kaasulle. Reilussa yhdeksässäkympissä pääsin päristimen vierelle. Lippalakki tanassa nuori kuski polki lisää vauhtia. Pysähdyin valoihin. Päristin jatkoi punaisiin ja takalasin kuraan tekstattu ”Sommoro” häipyi usvaan.

6 responses

 1. Kiitos tästä Mea! Oli niin mainio, että piti Miähellekin lukea 😀

  Paljasjalkainen tamperelainen siihen, että valtaväylällä tuppaa usein olemaan opiskelijoita ratsioita harjoittelemassa, sieltä Tapsantorin vierestä. Sitten mietti, liekö sitä Tapsantoriakaan enää.. Nomutta, tyhmänrohkeita nuoria miehiä ainakin kuuluis olevan edelleen. Hih.

  27/11/2014 20:03

 2. Mea

  Paljasjalkainen on oikeassa, siellä ne edelleen harjottelee. Vaan ei ole Tapsantoria enää. On vain tylsä K-supermarket. Mutta mopoautoja, niitä riittää Herwoodissa. Ei ole lama iskenyt lähiön perimmäisiin nurkkiin.

  Tapsantorin Tapsalta muistan yhden vitsin: jänis tuli kauppaan ja kysyi kaalia. Ei ole kaalia, sanoi kauppias. Seuraavana päivänä jänis tuli uudestaan ja kysyi, onko kaalia. No ei ole kaalia, sanoi kauppias. Seuraavana päivänä jänis taas kysymässä kaalia. No ei ju**lauta ole kaalia ja jos vielä kerran tulet kysymään kaalia, niin naulaan sut korvista tohon seinään. No jänis tuli sit taas seuraavana päivänä ja kysyi, että onko rautanauloja. Ei ole rautanauloja, sanoi kauppias jo melko takakireällä äänellä. No onko kaalia?

  27/11/2014 20:31

 3. sea

  Tapsantorin sijaan on Duo, sisään muutti myös Tokmanni, Lidl, Seppälä, Alko, kirjakauppa, Kultajousi, Posti, UFF ja ja ja…. Mutta entisiä Tapsantorin kassoja on vielä jokunen K-superissa! Ihan paras palvelu. 🙂

  30/11/2014 03:22

 4. mea

  Hervannasta ei periaatteessa tarvitse lähteä kuin kenkäkaupoille. Mainettaan parempi, kaunis kaupunki kaupungin sisälä. Siis jos pärjää kirpparin kengillä.

  30/11/2014 14:00

 5. Jostakin syystä vähän hymyilytti. Mukavaa joulun alusaikaa Mealle, vaikka et olekaan jouluihminen, en minäkään jaksa kuten ennen ja luulin että olit haihtunut kuin pilvenhattara pois näiltä foorumeilta, miksiköhän niin luulin, olitko jonkun aikaa pois???

  02/12/2014 21:38

 6. mea

  Olinhan minä, tai blogini, poissa. Viimeksi puoli vuotta ihan vaan, kun tuntui, että kaikki on sanottu. Sitä ennen katosi blogin alusta alta pois ja piti viritellä uusia. Pari vuotta on mennyt tapellessa, onneksi voitokkaasti, syöpäpirulasita vastaan. Mutta tässä nyt taas olen 🙂

  02/12/2014 22:23

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s