Ruokasanasto haltuun

Sehän on jo meille kaikille tuttua, että lehmä muuttuu naudaksi, joskus jopa häräksi, siinä vaiheessa, kun se siirtyy lihatiskiin myyntiin. Lehmä ei tietenkään kuulosta yhtä seksikkäältä kuin nauta tai härkä mutta petoksen tunnusmerkistöstä on tässä merkkejä kyllä.  Samaisesta syystä nilviäinen muuttuu äyriäiseksi kalatiskillä. Nilviäinen on kieltämättä sana, joka ei herätä ruokahalua, joten onhan se  ymmärrettävää. Mutta jos ei kestä syödä nilviäistä, niin ei ole pakko. Voi syödä vaikka kalapuikkoja tai kananugetteja, joissa on kalaa tai kanaa suunnilleen sen verran, mitä nimessä nyt on.

Niin, ja nehän eivät muuten ole enää lihaa, kalaa tai kanaa, ne ovat nykyään proteiinia. Ainakin jos uskotaan terveysintoilevaa salil eka, salil vika oleilevaa tyyppiä. Ja miksei uskottaisi, on ne sen verran lihakkaita, että ei uskalla olla eri mieltä.

Ruokaohjelmissa kokki tvistaa, karamellisoi ja pikkelöi. Ennen oli selkeämpää. Sipulin paistaminen pannulla oli sipulin paistamista pannulla. Nyt se on karamellisoimista. Kyllä mun mielestä karamelliä on ihan joku muu kuin paistettu sipuli. Mutta ehkä se on se mysteerinen pikkelöinti, joka karamellisoitumisen aiheuttaa. Nykyiset kokit pikkelöi vähän väliä. Minulle ei ole ihan valjennut, mitä pikkelöinti tarkoittaa.

Mutta sen olen ymmärtänyt, että ruuassa pitää nykyään olla tvistiä, mieluusti jotain uutta tvistiä. Mitä se vanha tvisti sitten olikaan, en tiedä. En tosin tiedä, mitä on uusikaan tvisti. Tai tvisti yleensäkään. Paitsi se nolo tanssi.

4 responses

 1. Lupe

  Lähikaupan pakastealtaassa on rehellisesti ”valkosipulimaustettuja kotiloita”. Pointsit heille rehellisyydestä, mut ei tehnyt mieli senkään vertaa kuin etanoita.

  21/03/2014 16:38

  • mea

   Yrittävät meitä joka käänteessä huijata. Hah!

   21/03/2014 17:26

 2. Tee

  Joku justiinsa sanoi, että ei voi syödä kieltä. Entäs sitten kinkkua? Twisti on kumihauhasynsteemi, joka kaivettiin näihin aikoihin kaapista. Asennettiin kahden kaverin nilkkoihin, vyötärölle tai jopa olkapäihin. Jonka yli hypeltiin koulun välitunnilla. (Onnea uuteen blogi-kotiin!)

  21/03/2014 20:11

  • mea

   Hah, nyt muistankin kuminauhatwistin. Olin hyvä siinä.

   Aika moni yökkii kieltä, että ei voi syödä, kun se on kieli ja se on ollut elukan suussa. Kinkkua syödään silti halulla vaikka se on ollut elukan takapuolessa.

   23/03/2014 11:22

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s