Kun on pakko

Joka aamu töihin lähtiessä minun on pakko katsoa, että kahvinkeitin ja hella ovat pois päältä. Vaikka en olisi niitä käyttänytkään. Joka kerta katsoessani totean itselleni ääneti, että kahvinkeitin ja hella ovat pois päältä. Noin. Ja katson vielä tuikeasti, että näin tosiaan on. Jos en muista kertomis- ja katsomisrituaaliani, on minun palattava vaikka mistä saakka tarkistamaan.

Samoin on tehtävä ulko-oven varmuuslukon kanssa. Laitan sen kiinni ja kerron itselleni samalla, että katsopa ja keskitypä nyt muistamaan, että nyt minä laitan tämän lukon kiinni. Noin. Ja katse perään. Sitten muistelen työpäivän aikana, että laitoinko, katsoinko, sanoinko. Muistikuva on oltava.

Matkalle lähtiessä puran huolellisesti pakatun matkalaukun ainakin kolmasti tarkistaakseni vielä kerran, että kaikki on mukana. Passin, matkaliput ja rahat lisätarkistan ainakin viidesti. Ja taputan vielä käsveskaa muistikuvaksi, että on ne siellä.

No niin. Eikö siis olettaisi, että tällainen pakkoneurootikko laittaisi kaikkien ostamiensa vimpainten takuulaput tarkasti talteen. Vaan laittaako se? Kuusviisaako se yhtään mistään takuulapuista? No ei. Ja arvatkaa, hajoaako sen kuukauden ikäinen blenderi? Kyllä. Onko sillä takuukuittia? Ei.

Siihen kosahti uusi ja terveellisempi elämä.

4 responses

 1. Kyllä noista neurooseistakin kuulemma pääsee eroon, jos haluaa. Harmi, että uusi blenderi hajosi.

  18/02/2014 22:23

  • mea

   Onneksi on isompiakin murheita.

   19/02/2014 15:26

 2. pappilanmummo

  Sieltä, mistä ostit blenderin, firmassa on koneella tiedot ostostasi jos olet sinne nimesi antanut, joten saat takuukorjauksen tai uuden.

  27/02/2014 17:52

  • mea

   Itse asiassa löysin kuitin, palautin koneen mutta koska samoja ei enää ollut kaupassa, sain hyvityksen ja ostin paremman.Eli terve elämä jatkuu sittenkin.

   27/02/2014 18:48

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s