Laihduttamisesta

Ketä pitää uskoa, kun yhden asiantuntijan mielestä pitää syödä koko ajan ja toisen mielesä vain silloin ja tällöin. Kolmannen mielestä vain lihaa saa syödä ja neljäs julkituo vihannes- ja hedelmäkuurin olevan tie onneen. Viides sanoo, että aamiainen pitää syödä. Kuudes vannoo, että ihan sama, milloin ja mitä syöt, kunhan kulutat enemmän. Seitsemännen mielestä kun bodipumppaat kymmenen kertaa viikossa, kävelet kaksikymmentä kilometriä päivässä, juokset työmatkat ja uit viidesti viikossa, laihdut varmasti. Paitsi että heti kohta löytyy kahdeksas tyyppi, joka sanoo, että liikunnalla ei ole mitään merkitystä laihduttamisessa. Eihän tässä kerkiä mitään tekemään, kun pitää kaiken aikaa vahdata, mitä nyt tällä kertaa pitäisi tehdä ja syödä.

Kaikki lehdet joulusta alkaen ovat olleet pullollaan kuvia ja juttuja onnistuneista laihduttajista, jotka ovat pudottaneet 50 kiloa jättämällä vaikka nyt esimerkiksi sokerin pois kahvista. Olisi kiva tietää, mitä pitää tehdä, jos ei juo kahvia tai ei käytä sokeria. Entä mitä sitten jätetään pois, jos ei syö pullaa, keksiä, jäätelöä, suklaata eikä pizzaa, koska ne jättämällä laihtuu ainakin 60 kiloa. Puhumattakaan kunto-ohjelmista, joiden läpisuorittaminen vaatii vähintään 48 tunnin vuorokauden. Ihan kiva, jos on kokopäiväinen kotirouva, jolla on varaa personaaliseen Reinariin. Hiukka huonompaa on töissä käyvän olla salilla 8 tuntia, uimassa kolme, lenkillä 4 ja välissä ryödä Reinarin tekemät terveelliset eväät. Tavallinen ihminen ehtii töiden jälkeen hätiinsä tunnin päivässä urheilla. Enkä nyt edes ala niistä neuvoista, että pitää käydä tunnin lenkillä aamulla, jos töihin on mentävä seitsemäksi.

Mutta mitä minä tässä valitan. Nykyään ei ole vaikeata mikään. Kaikki on vaan haasteellista.

2 responses

  1. Sanopa se! Helppoa tuntuu olevan vaan ahdistuminen. Mää oon saanu Pöperöproffalta lohtua. En linkkaa enää, kun linkkasin jo vihreisiin kuuliin, mutta tän verran on pakko toistaa itseään.

    14/02/2014 17:33

  2. mea

    Kiitos, että jaat ahdistukseni. Otanpa päperöproffan tosissani työn alle.

    15/02/2014 00:40

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s