Pari sanaa suorituksesta

Enpä kovin usein tule käyttäneeksi Soneran omia sivuja, kun ei ole ollut tarvetta. En siis tietenkään muistanut tunnustani, saati salasanaa, kun tuli äkkinäinen tarve käydä katsomassa tiliäni. Eipä mitään. Onneksi Soneran omille sivuille pääsee kirjautumaan myös pankkitunnuksilla ja siten pyytämään uudet tunnukset. No. Pääsinkin kirjautumissivulle. Eli sivulle, jossa pyydettiin juuri sitä saamarin samaa salasanaa, jota en muistanut, jota tulin muuttamaan, jotta pääsisin niille sivuilleni.

Onneksi se kuitenkin näytti käyttäjätunnukseni, josta sitten päättelin muutaman hutin jälkeen, mikä on salasana. Jonka jälkeen pääsin sivulle, jossa olisin voinut pyytää uutta salasanaa. Mutta enhän minä sitä nyt enää tarvinnut, kun kerta sen muistin. Joku logiikka tuossa varmaan on.

Meillä täällä korporaatiossa on sama logiikka. Lomake, jolla voi anoa tunnuksia sivuille pääsyyn, löytyy sivulta, jonne pääsee vain, jos jo on tunnukset.

 

 

5 responses

 1. Elämä on mutkikasta, toisinaan.

  10/02/2014 21:10

 2. mea

  Niinhän se on. Siksi näistä pienistä asioista puhisee, kun suuret on liian suuria suuhun.

  10/02/2014 22:01

 3. Morjesta Mea,

  Hyvä että sait asiasi hoidettua, se on tärkeintä 🙂

  Pari selvennystä Omien Sivujen logiikkaan. Omille Sivuille on kahdenlaisia tunnuksia, Sonera Tunnus joka on ns. master-tunnus ja sillä voit hallita kaikkia omistuksessasi olevia liittymiä. Sitten on liittymäkohtaisia tunnuksia, ja niillä voi ruuvailla sitten vain sitä ko liittymää.

  Sonera Tunnus luodaan verkkopankkitunnuksilla, ja kertomasi perusteella teit juurikin sen. Tunnuksen luonnin jälkeen Omat Sivut pyytää yhdistämään siihen joko matkapuhelin- ja/tai laajakaistaliittymän jotta pääset käsiksi niiden liittymien henk koht palveluihin kuten esim. viestit (MMS ja sähköposti jne), ilman yhdistämistä henk koht palvelut eivät aukea (esim. perheessä Sonera Tunnuksen omistava ei pääse lukemaan muiden sähköposteja, esim). Yhdistämistä ei ole kuitenkaan pakko tehdä, sen voi tehdä myöhemmin tai jättää kokonaan tekemättä.

  Yhdistämistä varten tarvitaan käyttäjätunnus ja salasana. Jos haluat liittää matkapuhelinliittymän, käyttäjätunnus on kännykkänumerosi ja sille kuuluvan salasanan saat tekstarilla SALASANA numeroon 15400. Jos haluat liittää internetliittymän, kaistasi salasana on toimitettu sinulle kaistan tilauksen yhteydessä, tai saat sivun linkin kautta tilattua sen kännykkääsi. Yhdistäminen pitää tehdä vain kerran, sen jälkeen se toimii aina ja sen jälkeen tosiaan voit hallinnoida kaikkia liittymiäsi sekä niiden yhdistettyjen liittymien henk koht palveluita.

  Pitkä postaus mutta toivottavasti selvensi asiaa ja homma ei tunnu enää niin epäloogiselta 🙂 Loppukaneettina vielä se, että esim. laskuja ja liittymiä/palveluita pääsee perkaamaan kunhan vain on verkkopankkitunnukset. Muuta säätöä noihin ei ole pakko tehdä.

  12/02/2014 11:44

 4. mea

  Kappas, oikea vastaus. Tätä kutsun hyväksi palveluksi. Juuri näin pitää hoitaa sosiaalisen median suhteita.

  Tuo onkin minua hämännyt, että on puhelinliittymätunnus ja sitten on laajakaistaliittymätunnus. Jos/kun ne saan yhdistettyä, niin jopa alkaa olemaan mallissa 😉

  12/02/2014 13:00

 5. Ei muuta kuin kokeilemaan 🙂 Kerroin homman tuossa pääpiirteittäin ja pidemmästi ohjeita on täällä –> http://bit.ly/1fYuubQ Pörrään tässä jonkin aikaa, autan mielelläni jos sinulla herää tuosta kysyttävää 🙂

  12/02/2014 13:42

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s