Nimeni on Mea ja minulla on ostamisongelma

Älkää päästäkö minua yksin kaupoille. Minulla kun on tämä ongelma, että en pysty lähtemään kaupasta ostamattta jotain täysin tarpeetonta. Kas näin se menee.

Kuljen satunnaisen pikkukaupan tai inka-alpakkavillasukkakauppiaan ohi, näen jotain mielenkiintoista, palaan katselemaan. Ne paluuaskelet ovat turmiolliset. Näen nimittäin siinä sitä tarpeetonta mutta kivaa juttua katsoessani, että kauppias katsoo minua. Olen muka, etten huomaa mutta kiusaannuun, kun se katsoo ja minä, että en huomaa mitään. Tiedän jo, miten tässä taas tulee käymään. Ystävällinen kauppias on kohdannut nyt ehkä päivän ainoan asiakkaan. Hän on erittäin ystävällinen, ei tyrkytä, esittelee kaikkea, hymyilee, katsoo silmiin. Arvatkaa, kuka ei kehtaa siinä olla ostamatta sitä ylikallista juttua, kun kerta toinen on niin ystävällinen ja näkee vaivaa *minun* takiani. Minä ostan vaikka en halua mutta kun toinen on nähnyt vaivaa. Pahimpia ovat liiviliikkeet. Arvatkaa, kenellä on valtavasti kalliita liivejä.

Ihan yhtä paha paikka on nykyisin Stokkan kosmetiikkaosasto. Ennen oli helpompaa, kun siellä ei vielä palveltu. Näin se käy Stokkalla. Kerään kainalooni halpiskropparasvan, halpisripsivärin, halpisnaamarasvan ja olen jo menossa kassalle, kun se taas tapahtuu. Ystävällinen myyjä sanoo, että kas, olet ostanut ripsivärin, meilläpä olisi tässä tällainen valtavan edullinen tarjouspaketti, joka (jollain käsittämättömällä laskuopilla) on huomattavasti edullisempi kuin tuo valitsemasi neljä kertaa halvempi. Hän on ystävällinen ja minä sanon, että okei. Sitten katseeni osuu vahingossa järjettömän kalliiseen naamarasvaan. Myyjä oitis huomaa katseeni ja se on taas menoa. Sillä samalla sumealla logiikalla kallis naamarasva on paljon halvempi kuin se valitsemani Nivea. Okei, minähän ostan, koska myyjä näkee niin paljon vaivaa *minun* takiani. Arvatkaa, kenellä on hienoja ja kalliita ripsareita ja naamarasvoja, joita ei raaski käyttää, kun ne on niin hienoja ja kalliita.

Onneksi on Prisma, sieltä saan ilman palvelua niitä halpisliivejä ja -rasvoja, joita raaskin käyttää. Onneksi on myös Henkka&Maukka, jossa takuuvarmasti ei saa palvelua vaikka yrittäisi. Siellä saa rauhassa olla ostamatta mitään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s