Varo, ettet ylläty

Kuinka tässä nyt näin pääsi käymään. Yllättäen rapia kuukausi vierinyt Tammerkoskesta sitten viime kuuleman. Muutamaankin kertaan olen ajatellut kyllä teitä. Että miten on mahtanut syksy lähteä teillä käyntiin? Onko jaksettu puskea pimenevien aamujen halki töihin? Onko kynttilät ja villasukat kaivettu esille?

Minä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin aika vilahtaa. Sanovat vanhat. Minä en siitä mitään tiedä. Vaikka olen kyllä yllättynyt. Vasta olin juhannusvihtaa tekemässä ja kohta voin jo miettiä, että haetaanko kuusi naapurin mettästä vai K-kaupan parkkipaikalta. Yllättävän nopeasti joulu on taas ja kattilat täynnä glögiä.

Niin ja pikkujoulut, ne on aina yhtä yllätyksellisiä. Ensin katsotaan joku nolo esitys, sitten syödään jouluruokia, sitten yhteislauletaan ja sitten pukki jakaa vitosen lahjan. En mene. Saisin kuitenkin ruman kynttilän. On kuulemma toisenkinlaisia mutta se on ilmeisesti ammatinvalintakysymys. En yllättyisi, jos joku päivystävä asiantuntija kertoisi iltapäivälehdissä viisi vinkkiä, kuinka pikkujouluissa säväytetään. Ja sitten Marjatta yleisönosastossa haukkuu naiset, että ne vie toisten miehet ja rikkoo liitot.

Kyllä on sekin kiva taas, kun tulee lunta. Villi veikkaus, että se yllättää taas. Lastaankin tänään talvirenkaat autoon, ovat sitten mukana. Minua ei yllätetä.

Naapurissa on muuten jouluvalot olleet jo pari viikkoa. Ei yllätä joulu siellä.

Joulu. Niin. Kuinkapa onkaan muuten taas rentouttavaa tavaratalossa selkä untuvatakin alla hikeä valuen miettiä korvat täynnä joululauluja, että mitä lahjaksi. Ostaako appiukolle konjakkia. Vai konjakkia. Minä en ole jouluihminen. En kuitenkaan yllättyisi vaikka kynttilänvalossa glögiä siemaillessa hiukan herkistyisin jouluaattona.

Mutta eipä mennä asioiden edelle. Ensin siirretään rieslingit taaemmas alakaapissa ja ostetaan punkkua ja kaivetaan viimevuotiset kynttilät kaapista. Kyllä tämä tästä lähtee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s