Leirintämatkailun perusteista

Kolmen viikon camping-reissu harjaannuttaa ihmisen muistia. Kun henkilöautoon pakkaa kahden ihmisen varusteet, teltan, patjat, tyynyt, makuupussit, pumpun, alustat, pöydän, kaksi tuolia, tarpsin, tarpsin kepit, kaikkeen mahdolliseen keliin sopivat lisävarusteet , laturit, patterit, lamput, ruuan tekemiseen tarvittavat välineet sekä varmuusruokavaraston, on ihan pakko olla selkeä logiikka ja muistaa tasan tarkkaan, missä on mikin tavara. Arvatkaa, muistaako ihminen. Arvatkaa, muistaako logiikan. Arvatkaa, muistaako ottaa mukaan leikkuulaudan ja -veitsen. Jos kaiken muistaakin, niin se oli se edellinen tai sitä edellinen säilytyslogiikka, joka muuttui, koska toinen logiikka osoittautui paremmaksi. Muka.

Koska muisti on koetteilla, on ihmisen jostain tingittävä. Minulla se tapahtuu automaattisesti, sillä tyhmistyn matkoilla. Taannun kivikautiselle tasolle. Koska tiedostan asian, en koskaan käytä esimerkiksi leirintäalueiden pesukoneita vaan pesen pyykit IKEA-kassikoneella. On muuten mainio: yhteen kassiin pesuaineet, vesi ja likapyykit ja kassin sangoista hyrskytellään. Toiseen kassiin puhdasta vettä huuhteluun. Hyrskytellään. Ja niin edelleen. Koko ajan käy koneet. Tämä siksi, ettei noilla pesuainepaikoilla ole koskaan lavuaareissa tulppia. Jos on, ne on niin kummallisia, etten osaa käyttää, koska aivokapasiteetti.

Tänä kesänä sitten ajattelin, että kyllähän minä nyt koneita osaan käyttää. Yhdessä harmaatukkaisten kansoittamassa paikassa (miksi ulkomaalaisilla ja rikkailla on aina tyylikkäästi harmaantuneet hiukset) oli niin hieno alue, että oli pesukoneita ja kuivureita ihan rivissä. Niinpä pulverit ensimmäiseen koneeseen, vaatteet perään, luukku kiinni, euro masiinaan ja Drücken. Hetken kuuntelin, että ei tule vettä. Että mitäs nyt. Toisen hetken jälkeen tajusin, että olin laittanut pyykit kuivausrumpuun. Moisesta masentuneena pyykit pois ja IKEA-koneeseen.

Pesun jälkeen rohkaistuin ja ajattelin, että pakkohan nämä on kuivaksi saada. En valinnut ensimmäistä konetta (koska siellä mahdollisesti oli pesuainejäämiä huolellisesta puhdistuksesta huolimatta) vaan toisen rivissä. Euro ja Drücken. Mitä tapahtuu. Tulee vettä. Kun se on siis se varsinainen pesukone. Havaitsen asian naisen logiikalla hitaasti mutta selkeästi: tässä koneessa on ikkuna ja kuivurissa ei ole. Vain saksalaisella mieslogiikalla laitetaan konerivistöön ensimmäiseksi kuivuri ja sitten pesukone. Vain suomalaisnaisen leirintäaluelogiikalla ei ensimmäisestä kerrasta opita vaan toistetaan virhe muunneltuna.

Mutta hyvä reissu oli, todellakin. Nyt siis takaisin kustannuspaikalla palauttelemassa aivoja toimintaan. Kovin on tämä takkuista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s