Välikausitakkikausi

Käsi ylös, kuka on kuullut puhuttavan välikausitakista. Noh, täti selittää. Se on paitsi kuuluisa rokkibändi, myös se takki, joka on liian kuuma tai liian kylmä kaikkina vuodenaikoina. Sitäpaitsi valistunut kansalainen, joka seuraa muotia, kuten minä, tietää, että on olemassa kevättakki, kesätakki, syystakki ja talvitakki. Välikausitakki on sis jonnekin noiden välille sijoittuva pukine.

Neljästi vuodessa onkin oltava varppina, että milloin koittaa se kolmeminuuttinen välikausi, jolloin välikausitakki on juuri oikea vaate. Tänään, ajattelin allakkaa, aurinkoa ja aamupäivää tulkiten, tänään täytyy olla välikausitakin hetki. Mutta kumpi? (Huomatkaa muotitietoisuuteni: minulla on kaksi erilaista välikausitakkia.) Villakangasjakku vai takki, joka on kuin untuvatakki mutta ilman untuvatäytettä. Vanha kansa kutsuisi sitä ehkä poplariksi, mutta se on lyhyt, se on musta, se ei ole poplarikangasta. Olisko se parga? En tiedä. Niin muotitietoinen en ole. Eli minulla on siis välikausitakkien paksumpi ja kevyempi versio. Nyt tarkkana. Olisiko tänään paksumpi vai ohuempi välikausitakkiaika.

Koeradalle. Ohuempi pitää tuulen, kävellessä pysyy lämmin sisällä mutta seistessä palelee. Sisätiloissa, kuten kaupassa, on sopivaa. Entäpä se paksumpi? Kävellessä tulee hiki, seistessä on sopivaa mutta kaupassa ahistaa. Hankalaksi menee, sillä talvitoppa on jo pois laskuista, siinä hikoilee sekä kävellessä että kaupassa. Myös seistessä, sillä hiki kylmii selässä. Kesätakissa ei tietenkään vielä tarkene. (Tosin kesätakkia minulla ei ole, koska kuka nyt kesällä takkia pitää.) Pakko olla välikausi näiden todisteiden läsnäollessa.

Nyt on vaan valittava, että seisonko ulkona paikoillani, ettei tule hiki kävellessä tai kaupoissa (paksumpi) vai kävelenkö koko ajan ja/tai maleksin kaupoissa (ohuempi). Tai hei, mimmosethan kelit siellä Lontoossa on. Hmmmm. Näyttää ohuemman välikausitakin ilmalta. Siellähän on vaihtoehtona myös niitä pubeja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s