Ei kahta kolmannetta ja muita pelottavia sanontoja

Kuulitteko jysähdyksen aamupäivällä? Se johtui siitä, että kivi putosi sydämeltäni ja apina hartioilta.

Kävi nimittäin niin, että tiistaina lopputarkastusmammografiassa löytyi epäilyttävä patti kainalosta. Pimeässä huoneessa, hoitajien ja lääkärin hyöriessä ympärillä ladellen toisilleen ammattitermejä, tunsin samaa pakokauhua kuin silloin, kun lentokoneessa henkilökunta näyttää huolestuneelta ja köyttää itsensä penkkeihin. Patologin vastaus tuli tänään: ei mitään syöpään viittaavaa.

Kaksi rintasyöpää kokeneena jokainen mammmografia on iso, musta ahdistusaukko, johon solahtaa sillä samaisella sekunnilla, kun otetaan uusi kuva, koska edellinen oli epäselvä. Tai kun ultraäänilaitetta pyörittävä käsi pysähtyy. Vaikka kuinka rauhoitellaan, että ei se varmasti ole mitään vakavaa, niin kyllä siinä jo tuntee etäpesäkkeiden rymyävän pitkin kehoa ja virkayskäkin kuulostaa keuhkosyövältä.

Nyt, kun elämä taas jatkuu, voinkin alkaa surra lohjennutta hammasta. Ei kaksi kolmannetta, sanotaan. Sitä odotellessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s