Hei sinä kyttääjämummu, hanki elämä

Tänä aamuna minua suuresti ilahdutti kototaloni alaoveen teipattu aanelonen, jonka sisällön tarjosi korrekti nuorimies alakerrasta. Hän on muuttamassa pois ja siksi autonsa on ollut muutaman kerran pihassa hetkellisesti parkkeerattuna kellaritavaroiden tyhjentämisen helpottamiseksi. Kerrostalomme omakyttääjä oli iskenyt heippalapullaan ja lisäksi soittanut poliisit sakottamaan.

Kirjeessään poismuuttaja kyseli, keneltä hän voi kysyä lupaa, kun kuun vaihteessa joutuu peräkärryllään hakemaan sohvan ja muut isommat tavarat. Yleinen parkkipaikka kun on korttelin päässä mutta se on aina täynnä. Lähin paikka, jonne ehkä voisi saada autonsa muuton ajaksi, on läheisen kaupan piha puolen kilometrin päässä. Lupakäytäntö olisi hänen kiva saada tietää, on nimittäin aika raskasta kantaa esimerkiksi pesukonetta niinkin pitkä matka.

Olen itsekin joutunut kyseisen kyttääjän uhriksi muutaman kerran, kun en ole jaksanut sieltä korttelin päästä kantaa isompia tavaroita. Kerran sama mummu halusi tarkistaa roskapussini, etten vaan vie mitään luvatonta. Mummeli on laputtanut talon seinät ja roskiksen täyteen neuvoja ja kieltoja. Kerran täti päivysti pari tuntia pihassa nähdäkseen, kenen auto oli siinä parkissa. Nyt hän on sitten mennyt niin pitkälle, että ihan poliisille asti on ilmoittanut. Miten se hetkellinen parkkeeraus ketään haittaa. Häntä nyt erityisestikään, kun ei ikkunastaan edes näe sille pihaosuudelle, jonne auto on mahdollista hetkeksi jättää. No ehkä siitä aiheutuu vaivaa, kun pitää kurkotella putoamisvaarassa parvekkeelta kaula pitkänä. Talvella on kylmäkin.

Eikö näille kyttääjille mikään riitä? Ymmärrän, että kun sitä elämää ei ole, niin jostainhan ne kiksit on hankittava. Mutta että jumaleisson. Seuraavan kerran, kun se mymmyskä tulee minulle huomauttamaan siitä viidestä minuutista, jonka auto on pihassa, kun heitän jonkun painavan tavaran sisälle, niin sanon, että kiva, että tulit auttamaan. Ja jotta voinkin nyt viedä auton tonne parkkipaikalle, kun tulit kantoapuun.

Eikö niillä poliiseillakaan ole parempaa tekemistä kuin ajaa periferiaan sakottamaan viatonta pihaan parkkeeraajaa jonkun häiriintyneen mummon soiton perusteella? Ja eikö muka muutto ole huoltoajoa, joka pihaan on sallittu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s