Tuntuu kokonaiselta, koko naiselta

Huomenna on toinen hoitokerta. Vähän samanlainen tunne kuin lomalla, kun on itse ollut kohteessa muutaman päivän ja on vakiobaari ja vakioaamiaspaikka ja morjenstuttu baarimikko ja tutut reitit ja metrolla kulkeminen sujuu ongelmitta ja samaan hotelliin tulee kirkassilmäisiä uusia turisteja. Tiedätte tunteen. Sitä on jo olevinaan ihan mestari, mikään ei pelota ja on valmis kertomaan untuvikoille vinkkinsä. Sellaiselta tuntuu nyt. Varmalta ja pelottomalta. Siltä, että on jo melkein natiivi.

Menopaussin kymmenes elonvuosi pyörähti käyntiin kuukausi sitten. Enpä olisi uskonut aloittaessani, miten pitkälle jaksan. Ja miten paljon elämässä ehtii yhdeksässä vuodessa. Ja miten paljon aikuinen pystyy aikuistumaan. Ja miten paljon ystäviä olen saanut paussin kautta. Kiitos teille rakkaat ystävät. Ilman teitä ja näitä yhdeksää vuotta en olisi tässä tällaisena: sinuna minuni kanssa. Tuntuu kokonaiselta.

Tuntuu kuin olisi melkein perillä mutta ei ihan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s