Pääasioita

Tänään minulla oli sovittuna aika peruukin sovitukseen. Menin sinne innostuneen jännittyneen odotuksen vallassa: ties miten ihana minusta tulisi, kun voisin valita ihan minkä tahansa tukan, olla juuri sen näköinen kuin haluaisin. Mutta. Kaikki näytti minun päässäni ihan kauheilta. Hirveitä isoja pehkoja.

Varsinaiseksi ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että minulla on todella pieni pää ja kaikki tukat oli liian isoja paitsi hiuksiltaan, myös siltä pääkopaltaan. Lopulta jäi vain yksi vaihtoehto: se, jossa on lyhyin tukka ja on kaikkein pienin ympärysmitaltaan. Paitsi että se oli väärän värinen. Oikeampi on tilauksessa. Ja hiukan isohan sekin on. Tyhjää jää päälaelle mutta ehkä pieni ilmatila ei ole pahitteeksi. Joskus saattaa nimittäin olla ihan hyvä, että on ilmaa päänahan ja tukan välissä. Ei tukka nouse välittömästi pystyyn. Joskus on nimittäin sellaista ilmapiiriä, että saattaa olla mahdollista sekin.

Pieni pääni aiheutti aikanaan ylioppilaslakin ostossa ongelman: niin pientä hattua ei pikkukaupungin Sokoksessa myyty. Ostin pienimmän ja laitoin talouspaperista taittelemiani suikaleita sinne hikinauhan sisään. Sittemmin en ole sitä käyttänytkään.

Kerran Erityisavustaja rapsutteli tukkaani (kaikestansa ihaninta, mitä tiedän, on se) ja sanoi, että sulla on kiva pää. Minähän tietenkin ajattelin, että tarkoitti, että se on kivasti sievä tai että sen sisällä on kivoja ajatuksia. Ei. Hän tarkoitti, että se on kivan pieni.

Kuulin lenkillä (kyllä, olen käynyt jo kahdesti lenkillä) radiosta viisauden, josta yritän pitää kiinni: elämän vastoinkäymiset eivät ihmistä masenna ja lannista vaan se, miten niihin asennoituu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s