Päivä kerrallaan

Tämän kuluneen kuuukauden aikana minulle on tarjottu sairaslomaa (siis ennen leikkausta ihan vaan siksi, että varmaan ahdistaa) ja kirjoitettu reseptejä sekä masennusta että hetkellistä ahdistusta torjumaan. Ainoat pillerit, joitka lunastin, avittavat nukahtamista ja niitäkään en tarvitse enää säännöllisesti.

Kun pääsin alkujärkytyksestä ja leikkausta edeltävästä jännityksestä, olen voinut pään sisäisesti oikein hyvin. Ainoa ahdistus, joka oli hetkellisesti päällä, johtui pinkeästä olosta, joka on ihan normaalia turvotusta ja nesteen kerääntymistä. Helpotti heti, kun lääkäri sanoi, että kuuluu asiaan.

Tänään nyppäistiin toinen dreeni pois. Yksi jäljellä. Lisäksi pumpattiin rintalihaksen alle laitettuun kudosvenyttimeen lisää nestettä. Neljän pumppauskerran jälkeen minulla sitten on sopivasti venynyt rintalihas ja venyttimen tilalle laitetaan joko selästä tai vatsasta lihasta. Se tapahtuu, jos hyvin käy, syyskuussa. Jos huonommin, eli tulee säde- ja sytostaattihoidot, niin sitten joskus. Parin viikon päästä saan tietää, käykö hyvemmin vai huonommin.

Siihen saakka päivä kerrallaan. Sen jälkeen asia kerrallaan. Ei tämä masentumalla hoidu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s