Ehjien ihmisten kaupunki

En voi käsittää, ettei tämän kokoisessa kaupungissa myydä rintaliivejä, joissa olisi tasku proteesille. Täällä sairastuu syöpään koko ajan satoja naisia, joilta leikataan rinta pois. He tarvitsevat liivit, joissa voi pitää proteesia. Täällä ei niitä myydä. Eikun myydään, Lindexissä. Mutta ei niitä voi laskea, koska niitä myydään vain teoriassa eli netissä, myyjä ei ollut koskaan kuullutkaan. Netin kautta tilatut eivät ehdi tähän hätään. Sitäpaitsi jokanainen tietää, että rintaliivejä ei osteta sovittamatta.

Kun aiemmin kyselin ensiproteesia, minulle sanottiin, että sairaala antaa. Sitten sanottiin, ettei oikeastaan tiedetä, annetaanko. Sitten sanottiin, ettei annakaan. Apuvälinekauppa Respecta oli luulossa, että sairaala antaa eikä heillä siksi ollut niitä myydä. Ystävällisesti tilasivat Oulusta saakka, koska Helsinki ja Turku eivät pidä varastossa, koska sairaala antaa. Miten kaikki ammattilaiset, jotka kohtaavat joka päivä meitä rintasyöpäläisiä, voivat olla noin kujalla?

Eihän se ulkonäkö ole tärkeintä mutta helpottaa kummasti elämää, kun nainen näyttää edes ulospäin normaalilta. En ymmärrä, miten sairaalta odotetaan niin paljon omatoimisuutta, soittelua, netin selailua ja kiertelyä kaupungilla. Mieluummin sen tekee silloin, kun vielä jaksaa. Ei enää leikkauksen jälkeen, kun dreenipussit roikkuvat kyljistä ja haavat vuotaa verta. Sekä kirjaimellisesti että henkisesti. En ymmärrä, miksi ihminen jätetään tässä vaiheessa ihan yksin.

Ehkäpä tässä on salajuoni. Ihminen tulee niin vihaiseksi siitä, että kukaan ei tiedä mistään mitään ja kaupoissa palvellaan vain ehjiä ihmisiä, että unohtaa pelätä tulevaisuutta. Jos näin on, niin juoni onnistui.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s