Potilaan oikeuksista tai sitten ehkä ei

Tiesittekö muuten, että yliopistosairaalakaupungeissa omat kaupunkilaiset ovat huonommassa asemassa kuin ympäristökuntalaiset. Esimerkiksi Tampereella tamperelaiset hoidetaan kaupunginsairaalassa, kun ympäristökuntalaiset pääsevät yliopistosairaalaan.

Perushoidossa ei liene eroa ole mutta esimerkiksi rintasyöpätapauksissa tamperelaiset eivät saa plastiikkakirurgia, kun sen sijaan yliopistosairaalassa saa aina koko tiimin. Ympäristökuntalaiset saavat siis heti syöpäleikkauksen yhteydessä plastiikkakirurgin mukaan suunnittelemaan jatkohoitoa. Parhaassa tapauksessa saman tien tehdään uusi ja entistä ehompi rinta, jos syövän laatu ja levinneisyys vain sallii. Tamperelaisten rinnat heitetään kaikissa tapauksissa roskiin, koska plastikkoja ei ole tarjota syöpäleikkauksiin.

Jos ette tienneet, niitä tiedoksi, että uusi terveydenhuoltolaki antaa potilaalle oikeuden valita hoitopaikkansa. Arvatkaapa kahdesti, kerrotaanko tätä potilaalle siellä kaupunginsairaalassa. Vaikkei ihan aina ihan kaikki olekaan mahdollista, olisi mielestäni kohtuullista kertoa.

Kuvitellaan lopuksi hetki yhdessä, miltä näyttää kaupunginsairaalan leikkausosaston roskis illalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s